U varaždinskom CISOK-u predstavljene mogućnosti zapošljavanja na europskom tržištu rada

U utorak, 14.01.2014., svi zainteresirani su, u CISOK-u Varaždin, imali su priliku čuti nešto više o mogućnostima zapošljavanja na europskom tržištu rada. Prezentaciju na ovu temu održala je Marina Ostrun, viša stručna savjetnica za zapošljavanje HZZ-a, PU Varaždin.
Na prezentaciji su predstavljena mjesta i načini na koje se može doći do informacija o europskom tržištu rada, potrebama i načinima apliciranja na natječaje, kao i o podacima o uvjetima života i rada u pojedinim zemljama EU. Prisutni su bili detaljnije upoznati sa portalom EURES i načinom korištenja navedenog portala u svrhu traženja posla u zemljama Europske unije te kome se i kako obratiti u slučaju da im zatrebaju još neke dodatne informacije. Također su dobili i uvid u neka, do sada prikupljena, iskustva naših državljana koji su se već okušali u traženju posla u EU.
Na temelju evaluacije održane prezentacije vidljivo je da su sve prezentirane informacije sudionicima bile u velikoj mjeri korisne.
Za sve one koji su propustili ovaj termin prezentacije o mogućnostima zapošljavanja na europskom tržištu rada, novi termin prezentacije na istu temu je 23.01.2014. u 11:00 sati. Očekujemo Vas!
 
Stručni tim CISOK-a Varaždin