Učenici Ekonomske škole posjetili CISOK Vukovar

U utorak, 10.listopada 2017. godine CISOK Vukovar su posjetili učenici 4.razreda Ekonomske škole Vukovar, u pratnji prof. Marije Lončar.
   Posjet je organiziran u sklopu terenske nastave tijekom obrađivanja nastavne cjeline nezaposlenosti u nastavnom predmetu Osnove ekonomije. Cilj posjeta bio je upoznavanje s radom i aktivnostima koje se provode u CISOK-u i HZZ-u, Područni ured Vukovar.
   Tijekom posjeta učenicima je prezentiran ustroj rada i usluge koje pruža HZZ, te postupak prve prijave na Zavod. Također, učenicima je objašnjena uloga, ciljevi rada i usluge koje nudi CISOK, uz naglasak na usluge koje maturanti mogu koristiti uz stručnu pomoć  savjetnica CISOK-a.
   Učenicima je predstavljeno i stanje na tržištu rada na području Područnog ureda Vukovar i Vukovarsko-srijemske županije.   Nakon prezentacije, učenici su se na računalima upoznali s portalom E-usmjeravanje, uz pojašnjenja i savjete stručne savjetnice-psihologinje iz Odjela za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje Područnog ureda Vukovar.   U nastavku  posjeta, učenici su posjetili prostore HZZ-a PU Vukovar, gdje im je stručna savjetnica za mlade prezentirala svoj rad s nezaposlenim osobama. Učenici su posjetili i Ured za poslodavce, te im je stručni  savjetnik za rad s poslodavcima opisao načine, oblike i mogućnosti suradnje poslodavaca i Zavoda.   Posjet i druženje s učenicima je proteklo u vrlo ugodnoj radnoj atmosferi, te smo zaključili da bi ovakav oblik suradnje, i u budućnosti, trebali nastaviti i proširiti.