„Učili smo, učili, od utorka do petka….“ u CISOK-u Varaždin!

Ovogodišnji Tjedan cjeloživotnog učenja započeli smo održavanjem radionica informatičke podrške za članice Udruge udomitelja za djecu i mlade „Zipka“. O oblikovanju i spremanju teksta, upravljanju elektroničkom poštom i sigurnom pretraživanju Interneta poučavao ih je naš vrijedni volonter Bogdan Okreša Đurić.
U srijedu, 04.10.2017., ugostili smo psihologa i četiri korisnika  Centra za rehabilitaciju Lekić iz Varaždina. Psiholog Centra, Andrej Preglej, zainteresiranoj publici ukratko je pojasnio što su i kako nastaju stereotipi, predrasude i diskriminacija, a osobna iskustva na tu temu ispričali su nam Draženka, Ruža, Josipa i Srećko.  Na sreću, kako i oni sami kažu, nije baš sve tako „crno“  pa smo čuli i svijetlih iskustava, a ono što je čitavo vrijeme plijenilo pažnju svih nas je entuzijazam i optimizam koji su naši gosti širili, bez obzira na sve teškoće i barijere s kojima se svakodnevno susreću.
Za kraj Tjedna, naši suradnici iz FINA – Podružnice Varaždin  upoznali su prisutne  sa sustavom e - Građani. Što je sustav e-građani, koje mogućnosti nudi te kako se  registrirati? Na vrlo koristan i praktičan način, prisutni su imali priliku dobiti odgovore na ova i brojna druga pitanja.
I ovim im se putem zahvaljujemo svima na dolasku i sudjelovanju u našim aktivnostima.
Stručni tim CISOK-a Varaždin