Učili smo učiti u Elektrostrojarskoj školi Varaždin

Cjeloživotno učenje i unapređivanje vlastitog znanja prepoznato je kao važan dio karijere uspješnih ljudi. S ciljem promicanja važnosti učenja, u CISOK-u Varaždin osmislili smo radionicu pod nazivom „Dobro je učiti – DOBRO!“. Radionica je posvećena različitim strategijama učenja, a glavni cilj je polaznike radionice naučiti kako učiti.

Potreba za provođenjem ove radionice prepoznata je upravo u Elektrostrojarskoj školi Varaždin. U kontaktu s učenicima prvih razreda utvrdili smo da se količina gradiva, koje treba naučiti, značajno povećala u odnosu na osnovnu školu. Samim time strategije učenja, koje su koristili ranije, više nisu dovoljne. Odgađanje učenja postalo je nešto što si više ne mogu dopustiti ukoliko žele imati dobre ocjene. Kako se oduprijeti odgađanju, koje strategije učenja i kako koristiti, samo su neke od tema koje smo u teoriji, ali i u praksi tijekom radionice obradili. Radionica nam je ujedno bila i prilika da učenike upoznamo s CISOK-om i njegovim aktivnostima te da naglasimo važnost učenja u svim životnim razdobljima.

Učenici, stručni suradnici i razrednici zadovoljni su provedenom radionicom te su je procijenili iznimno korisnom i potrebnom. Ovim putem pozivamo i ostale škole zainteresirane za ovu temu da nam se jave.
 
Stručni tim CISOK-a Varaždin