Udruge udomitelja u CISOK-u Varaždin

U okviru projekta „Osnaživanje udruga udomitelja za djecu“, koje provodi Sirius – Centar za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece, u CISOK-u Varaždin održala se radionica na temu „Razvoj društveno poduzetničkog modela“. Radionicu je vodila Andreja Rosandić, dipl. soc. ped.

Navedeni projekt usmjeren je unapređenju kapaciteta udruga udomitelja za djecu u područjima organizacijskoga djelovanja, volonterskoga rada i pružanja socijalnih usluga, a s ciljem osnaživanja i unapređenja kapaciteta udruga udomitelja za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi te onima s teškoćama u razvoju u pružanju socijalnih usluga.
Aktivnosti projekta uključuju izgradnju organizacijskih kapaciteta udruga udomitelja za djecu, izgradnju kapaciteta za razvoj volonterstva i unapređenje znanja i kapaciteta za pružanje socijalnih usluga.

Tom smo prilikom sudionicima predstavili CISOK i upoznali ih s našim uslugama i aktivnostima te dosadašnjim rezultatima. Osim individualnih zahtjeva nekih udomitelja da nas naknadno kontaktiraju radi pomoći njihovim štićenicima, otvorile su se i neke ideje o konkretnoj daljnjoj suradnji s udrugama. Sudjelovanje na radionici svakako je i nas osnažilo i povećalo znanja iz područja društvenoga poduzetništva.

Stručni tim CISOK-a Varaždin