Upoznaj obrtnika-postani obrtnik

Aktivnost „Upoznaj obrtnika-postani obrtnik!“ pružila je priliku osnovnoškolcima da istraže deficitarna obrtnička zanimanja stolar, tokar i bravar. Za upis obrtničkih zanimanja zainteresirali su ih predstavnica Hrvatske obrtničke komore, obrtnik s lokalnog područja, majstor lokalnog poduzeća te ravnatelj i učenik Obrtničke škole Bjelovar.
O oblicima obrazovanja, dostupnoj stipendiji i mogućnostima nakon završetka školovanja za obrtničko zanimanje govorila nam je Martina Trupac savjetnica za obrazovanje pri Obrtničkoj komori Bjelovarsko-bilogorske županije. Sudionici su dobili detaljan pregled procesa obrazovanja za obrtnička zanimanja, detalje o odabiru poslodavca za odrađivanje praktične nastave te mogućnosti nakon završenog obrazovanja.
 
   

Sudionicima je na kraju pušten film „Kakav bi bio život bez obrtničkih zanimanja“ nastao suradnjom Obrtničke komore Münchena i Gornje Bavarske. Stručne savjetnice CISOK-a još jednom su podsjetile pristupne učenike i njihove pratitelje neka se obrate u Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri prije donošenja važne životne odluke o budućoj karijeri.