Upoznali smo zanimanja bravara, strojobravara i tokara


U CISOK-u Varaždin održano je i drugo predstavljanje zanimanja. Ovog puta upoznali smo zanimanja bravara, strojobravara i tokara.

Predstavljanju zanimanja prisustvovali su učenici završnih razreda osnovnih škola Varaždinske županije. Zanimanje strojobravara predstavio nam je g. Ivan Hudoletnjak suradnik u nastavi  u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin, a zanimanje bravara i tokara  g. Ivan Boršćak i g. Josip Copak, suradnici u nastavi u Elektrostrojarskoj školi. Predavači su vrlo vjerno i s puno entuzijazma učenicima opisali navedena zanimanja. Učenici su tako saznali što ih očekuje u školi ukoliko se odluče za neki od ovih programa, kako izgleda praktična nastava te koje su prilike za zapošljavanje nakon završetka škole. Razgovaralo se i o tome kako procijeniti je li neko od tih zanimanja zaista zanimanje u kojem bi voljeli raditi te kakva su iskustva i povratne informacije osoba koje su navedene programe završile.
 
S obzirom na pozitivne povratne informacije učenika koji su do sada prisustvovali ovakvom načinu predstavljanja zanimanja, sa ovom vrstom aktivnosti nastavljamo i dalje. Tako već u slijedećem tjednu predstavljamo zanimanja: tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku, računalni tehničar za strojarstvo (više možete pročitati u dijelu Aktivnosti u Centrima: http://www.cisok.hr/aktivnosti-u-centrima).
Dođite i provjerite želite li da  neko od ovih zanimanja bude upravo vaše buduće zanimanje! Očekujemo vas!
 
Stručni tim CISOK-a Varaždin