Upoznali smo zanimanja u tekstilnoj, kožarskoj i obućarskoj industriji!

U CISOK-u Varaždin održali smo i prvo  od dva predstavljanja zanimanja  u tekstilnoj, kožarskoj i obućarskoj industriji i to: krojače, obućare, modelare obuće i kožne galanterije, modne tehničare i dizajnere.
Srednjoškolske programe vezane uz navedena zanimanja je predstavila mag.ing.tekst.teh. Suzana Kutnjak Mravlinčić. O  obućarskoj industriji i zanimanjima vezanim uz obućarstvo govorio nam je  ing. obućarske tehnologije Siniša Štefičar iz tvrtke Ivančica d.d.. Zanimanja vezana uz izradu kožnih presvlaka predstavile su nam je predstavnice tvrtke Boxmark Leather d.o.o.: Sandra Popijač Tomšić, psihologinja u Centru za ljudske potencijale, Klaudija Horvat, ing. odjevne tehnologije te dvije prijašnje stipendistice, a sadašnje djelatnice u proizvodnji i kontroli.
Kroz prezentacije se moglo upoznati sve zahtjeve pojedinih zanimanja, uvjete rada,  radnu klimu u tvrtkama koje su se predstavile te mogućnosti obavljanja učeničke prakse i mogućnosti stipendiranja. 
Iako je odaziv zainteresiranih učenika usprkos tome što su sve škole u županiji bile informirane o aktivnosti bio malen, predavači su iskazali izraziti entuzijazam predstavljajući područja svojeg profesionalnog djelovanja. Nadamo se da su, osim profesionalno odrađenog informiranja,  time uspjeli motivirati  prisutne učenike za odabir zanimanja u navedenim područjima. 
Stručni tim CISOK-a Varaždin