Zagrebački CISOK sudjelovao na okruglom stolu

Okrugli stol je organiziran u okviru projekta „Obrazovanje za zapošljavanje radnika u višku i dugotrajno nezaposlenih osoba“  kojeg provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje u okviru Prioriteta 1 IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) „Razvoj ljudskih potencijala“ financiranog iz Europskih fondova.

Sudjelovali su predstavnici Hrvatske unije malih poduzetnika, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Agencije za mobilnost i programe EU, Pučkog otvorenog učilišta Zagreb, Pučkog otvorenog učilišta Zrinski, Agrokora, Hrvatske obrtničke komore, te Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri.

Svaki sudionik je predstavio aktivnosti koje provodi vezano uz temu okruglog stola. CISOK je prezentirao svoj rad s nezaposlenim osobama na razvoju vještina upravljanja karijerom i rad s učenicima u obliku ranih intervencija.  Posebno je istaknuta skupina mladih koji nisu u sustavu obrazovanja, nisu zaposleni, niti su uključeni u neki oblik usavršavanja ili naukovanja, kojima prijeti dugotrajna nezaposlenost. Iz toga razloga CISOK nudi razne aktivnosti mladima pri kraju njihovog školovanja, na temu aktivnog traženja posla i cjeloživotnog učenja.

Ovo je bila prilika za dodatno međusobno povezivanje, suradnju i razvoj partnerstva.

Fotografije s okruglog stola i Sajma poslova pogledajte u galeriji.