ZAJEDNO do poduzetništva

Pozivamo Vas na sudjelovanje na predavanju „Uvod u zeleno poduzetništvo i društveno/socijalno poduzetništvo“, koje je jedna od aktivnosti projekta „ZAJEDNO do poduzetništva!“.
Predavanje će se održati 05.02.2015. godine u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ u Šibeniku, u vremenu od 11,00 do 13,00 sati.
Voditelji predavanja su partneri na projektu Ranko Milić i Duška Milinković iz CEDRA clustera za eko društvene inovacije i razvoj iz Splita.
Predavanje je namijenjeno nezaposlenim mladima u dobi od 18 do 30 godina sa područja grada Šibenika.
 

Naziv projekta: „ZAJEDNO do poduzetništva“
Nositelj projekta: Udruga mladih „Mladi u EU“
Partneri: Ekološka udruga „Krka“ Knin i CEDRA Split
Ciljna skupina: Mladi sa područja Šibensko-kninske županije u dobi od 18 do 29 godina
Mjesto provedbe projekta: Šibensko-kninska županija, gradovi Šibenik, Drniš i Knin,
Trajanje projekta: Od 18.10.2014. do 30.09. 2015. godine
Opći cilj: Osposobiti mlade za zeleno poduzetništvo i samozapošljavanje

Kratki opis: Projekt pod nazivom „ZAJEDNO do poduzetništva“ se provodi na području Šibensko-kninske županije, u gradovima Šibeniku, Kninu i Drnišu. Navedeni projekt obrađuje temu zapošljavanja i poduzetništva među mladima. Putem educiranja i informiranja mladih ljudi sa područja Šibensko – kninske županije o  zelenom poduzetništvu i samozapošljavanju te kroz aktivnosti projekta, projekt usmjerava i potiče mlade na aktivno bavljenje zelenim poduzetništvom. Kroz aktivnosti projekta (predavanja, radionice, business cafe, javne rasprave…) mladi će dobiti kvalitetniji program za mlade poduzetnike, moći će razvijati svoje poduzetničke ideje i dobiti punu podršku u provedbi istih. Projektom se potiče mlade da se uključe u zeleno poduzetništvo, pruža im se prilika na osnivanje zadruge ili socijalnog poduzeća te da svoj proizvod plasiraju na tržište.
Projekt se provodi u partnerstvu sa Ekološkom udrugom ''Krka'' i CEDRA-om Split te suradnikom na projektu HZZ Šibenik. Projekt financira Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Više infomracija: Udruga mladih "Mladi u EU"