Zanimljivosti

 

Svjetski dan pismenosti

Svjetski dan pismenosti obilježava se svake godine 8. rujna. Cilj mu je upozoriti na problem nepismenosti koji je još uvijek prisutan u svijetu. Utemeljio ga je UNESCO 1967. godine kako bi se promovirala važnost pismenosti. U današnje vrijeme pojam pismenosti nije više vezan samo uz sposobnost čitanja i pisanja već je zašao u sva područja života i označava sposobnost pronalaženja, razumijevanja i korištenja informacija u svrhu boljeg osobnog napredovanja u obrazovanju, zdravlju, radu, kulturnom i društvenom životu. Na ovaj dan trebali bismo različitim aktivnostima slaviti pismenost, ali i shvatiti kako je pismenost temeljno ljudsko pravo koje je implicitno sadržano u pravu na obrazovanje.


Vještine upravljanja karijerom

Vještine upravljanja karijerom ("career management skills" – skr. CMS) su vještine koje omogućavaju upravljanje razvojem vlastite karijere. Odnose se na načine prikupljanja i korištenja informacija o sebi, obrazovanju i svijetu rada kao i na vještine potrebne za donošenje i provođenje odluka te realizaciju karijernih prijelaza (iz obrazovnog sustava u svijet rada, s posla na posao, i drugo).


Psihološke posljedice nezaposlenosti

Da bi se moglo govoriti o utjecaju nezaposlenosti na psihološko zdravlje pojedinca, važno je navesti dobrobiti koje pruža zaposlenost: sigurnost, zarada, povišenje razine aktivacije, raznolikost okoline i raznolikost socijalnih interakcija, vremenska struktura dana i ostvarenje osobnog identiteta kroz radnu ulogu. Gubitak navedenih dobrobiti značajan je izvor stresa, a on se događa gubitkom posla ili nemogućnošću pronalaženja zaposlenja.


6 razloga za promjenu karijere

Trebate li se odlučiti za promjenu karijere? Prosječna osoba može očekivati promjenu karijere nekoliko puta u svom životu. Ljudi često ne donose informirane odluke i stoga često mijenjaju poslove kako bi pronašli onaj put koji je najbolji za njih. Donošenje informirane odluke oko karijere dobar je put ka karijeri koja je najbolja za vas, no ne podrazumijeva nužno da se s vremenom nećete usmjeriti u nekom drugom pravcu. Ovdje su navedeni neki od razloga za razmatranje promjene karijere.


Što je samoprocjena?

Samoprocjena je proces prikupljanja informacija o sebi kako bismo donijeli informirane odluke o karijeri. To je prvi korak u procesu planiranja karijere i često se provodi uz pomoć stručnog savjetnika za razvoj karijere. Ona uključuje prikupljanje informacija o vašim vrijednostima, interesima, osobinama ličnosti i vještinama. Pojedini alati vam u tome mogu pomoći.