Završena prva "EU škola" za nezaposlene u splitskom CISOK-u

U CISOK-u Split po prvi put je održana „EU škola“, program obrazovanja za upravljanje programima i projektima financiranim iz EU bespovratnih sredstava, čiji su sudionici bili nezaposlene osobe. „EU školu“ održale su savjetnice iz Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.
 
Ovaj program obrazovanja do sad je pohađao velik broj polaznika iz javnog i privatnog sektora, a ovom prigodom prvi put polaznici su bili nezaposlene osobe.  Njih dvadeset i četvero s uspjehom je završilo ciklus od pet tematski povezanih cjelodnevnih seminara, čime su osposobljeni za poslove suradnika na EU projektima. Certifikati o završenoj edukaciji polaznicima će biti uručeni na svečanosti u CISOK-u za tri tjedna.
 
Edukacija je obuhvatila upravljanje svim fazama projektnog ciklusa, te pomnu razradu metodologije. Osim vrlo stručno odrađenih predavanja i prezentacija savjetnica iz RERA-e, bogato ilustriranih primjerima iz njihove svakodnevne prakse pripreme i upravljanja projektima, posebna je vrijednost „EU škole“ orijentiranost na praktičan rad polaznika. Naime, polaznici su bili podijeljeni u radne grupe, ovisno o temi izabranog projekta na kojem će raditi, i svaka je grupa obavila cjelokupan posao planiranja i pripreme svog projekta. Polaznici su ovaj program vrlo pozitivno ocijenili na svojim evaluacijskim listićima, a voditeljice škole, po njihovim riječima, vrlo su zadovoljne kvalitetom rada polaznika.
 
Suradnja RERA-e i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na edukaciji nezaposlenih u pisanju EU-projekata nastavit će se i ubuduće.