Završene aktivnosti za zadnju grupu korisnika Kluba za zapošljavanje

Kroz trotjedne aktivnosti Kluba 11 motiviranih nezaposlenih osoba dobilo je praktičnu pomoć i podršku u traženju posla. Polaznici su kroz aktivnosti Kluba osvijestili svoje jake strane, vježbali verbalnu i neverbalnu komunikaciju te usavršili pisanje životopisa, molbi i motivacijskog pisma.

Simulacija pravih intervjua za posao aktivnost je Kluba, koju su polaznici prepoznali kao jednu od najkorisnijih vježbi, gdje se u simuliranim uvjetima polaznici uče snalaziti u nepredviđenim situacijama tijekom intervjua te kako se nositi s tremom.
Kroz jednogodišnju provedbu ovog projekta, aktivnosti Kluba za zapošljavanje provedene su za ukupno sedam grupa korisnika. Za pet grupa korisnika aktivnosti je proveo Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, za jednu grupu Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vinkovci, dok su za grupu studenata završnih godina fakulteta, aktivnosti Kluba proveli voditelji Veleučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru.

Polaznici su u svojim evaluacijama pohvalili rad voditeljica, sadržaj koji se obrađuje u Klubu te mogućnosti koje su im se otvorile nakon pohađanja Kluba. Istaknuli su opušten, ali istovremeno vrlo stručan, zanimljiv i dinamičan pristup u radu.
Hrvatski zavod za zapošljavanje na ovaj način proširuje lepezu svojih usluga nezaposlenim osobama te im želi omogućiti da vrijeme nezaposlenosti iskoriste na najbolji mogući način i to tako da ulažu u sebe, a sve kako bi bili što konkurentniji na tržištu rada i uspješniji u traženju posla.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, kroz program darovnice „Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – Faza II“. Ukupna vrijednost projekta je 92.205,87 EUR, a dio kojeg sufinancira Europska unija iznosi 69.624,65 EUR, odnosno 75,51%.