Završene prve trotjedne aktivnosti Kluba za zapošljavanje u Vukovaru!

 Riječ je o prvoj grupi polaznika Kluba gdje je ukupno 11 mladih nezaposlenih osoba kroz tri tjedna dobilo mentoriranu i sistematičnu podršku te radilo na jačanju svojih kvaliteta u traženju posla.
Sudionici Kluba su kroz konkretne vježbe i primjere radili na jačanju samopouzdanja, učili o novim načinima traženja posla, a sve u svrhu što boljeg predstavljanja poslodavcu te bržeg pronalaska posla.
„Bilo mi je iznimno zadovoljstvo biti dio Vašeg tima, a najveći rezultat Kluba je dobitak posla! Želim pohvaliti projekt čiji su rezultati bili vidljivi od prvog dana. Nama polaznicima se povećala motivacija za traženjem posla, međusobno smo se povezali i kroz zajedničke aktivnosti osnaživali svoje jake strane. Osobno sam dobila brojne korisne informacije, savjete i prilike za vježbanje i unaprjeđenje svojih kvaliteta“, rekla je polaznica Kluba koja je za vrijeme trajanja Kluba i dobila posao.
„Smatram da bi se svi nezaposleni trebali prijaviti na ovu radionicu jer će dosta toga novoga naučiti“, navodi polaznica Kluba iz Iloka.
„Nastavite ovako sa radom, žao mi je što se nisam susreo sa Klubom i ranije. Zadovoljan sam i mislim da će mi ovo drastično povećati šanse za dobivanje posla i mog općeg napretka u profesionalnom smislu“, jedan je od mnogobrojnih pozitivnih komentara na aktivnosti Kluba.
U isto vrijeme odvijale su se i aktivnosti Kluba na Veleučilištu „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru, koje je partner u provedbi Projekta.
U aktivnosti Kluba bilo je uključeno 13 studenata završne godine stručnog studija trgovine.
Uvođenjem aktivnosti Kluba za zapošljavanje, Veleučilište nastoji svojim studentima osigurati informacije te neophodna znanja i vještine potrebne za aktivno traženje posla kako bi ih što bolje pripremili za tržište rada te im pružili dodatnu podršku u bržem pronalasku posla po izlasku sa studija.
Studenti su prepoznali i dobro prihvatili ovu inicijativu Veleučilišta te su uvođenje aktivnosti Kluba u završnoj godini studija ocijenili kao iznimno korisne i motivirajuće.
„Tijekom pohađanja Kluba najkorisnije mi je bilo što sam naučila pisati kvalitetan životopis, zamolbu za posao i motivacijsko pismo te što sam dobila uvid u sve načine traženja posla i naučila kako razgovarati s poslodavcima“, istaknula je jedna od studentica Veleučilišta.


Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
Ukupna vrijednost projekta je 92.205,87 EUR, a dio kojeg sufinancira Europska unija iznosi 69.624,65 EUR, odnosno 75,51%.
Sadržaj ovog dokumenta isključiva je odgovornost Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar
 
Za više informacija o EU fondovima: www.strukturnifondovi.hr