Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Slika tržišta rada

Portal “Slika tržišta rada” je sustav informacija o tržištu rada koji objedinjuje i vizualizira informacije o zaposlenosti, nezaposlenosti i visini plaća u Republici Hrvatskoj.

Prikazi na ovim stranicama temelje se na službenim statistikama objavljenim u publikacijama Državnog zavoda za statistiku (zaposlenost i plaće) i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (registrirana nezaposlenost). Prikazane vrijednosti odnose se na administrativno mjerenu zaposlenost i nezaposlenost, temeljem evidencija koje proizlaze iz zakonskih okvira tržišta rada u RH, te kao takve vrijednosti nisu izravno usporedive s podacima, niti su posve konzistentne sa podacima o zaposlenosti i nezaposlenosti dobivenim kroz Anketu o radnoj snazi, koja slijedi metodologiju Međunarodne organizacije rada i služi kao izvor za međunarodne usporedbe. Podatke Ankete o radnoj snazi moguće je pronaći na stranicama Eurostata i Državnog zavoda za statistiku.

“Slika tržišta rada” omogućuje višegodišnji pregled kretanja tržišta rada na nacionalnoj i županijskoj razini, te na razini pojedinih djelatnosti, kao i usporedbu pojedinih zanimanja ili djelatnosti.

Portal je razvijen u sklopu projekta “Usluge HZZ-a klijentima: Unaprjeđenje cjeloživotnog profesionalnog usmjeravanja i ICT podrška” koji je Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo u sklopu Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) “Razvoj ljudskih potencijala”. U projektu su sudjelovale brojne institucije, od kojih su u ovoj dionici najveću ulogu imali Hrvatski zavod za zapošljavanje i Državni zavod za statistiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje

"*" indicates required fields

Molimo Vas pošaljite nam poruku kako bi mogli ispraviti sadržaj

Hidden