Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Statistika on-line

Portal Statistika on-line podatkovna je usluga Hrvatskog zavoda za zapošljavanje uspostavljena početkom 2012. godine u cilju poboljšanja i modernizacije javnog pristupa podacima o registriranoj nezaposlenosti i zapošljavanju. Usluga je dostupna svima s ciljem što jednostavnijeg, bržeg i preglednijeg pretraživanja podataka i stvaranja tablica prema vlastitim potrebama.

Pretraživanje podataka omogućeno je po godinama i mjesecima te po raznim obilježjima, kao što su spol, dob, razina obrazovanja, prostorna jedinica, ekonomska djelatnost, skupina zanimanja i dr. Rezultati pretraživanja i filtriranja podataka prikazuju se u višedimenzionalnim tablicama koje možete izvesti u druge oblike (.xls, .pdf, .html).

U svakoj kategoriji podataka prikazuje se polazna tablica s podacima po županijama i godinama, odnosno mjesecima. Tablicu možete preurediti odabirom drugih obilježja ili pokrenuti izradu novog izvještaja.

U aplikaciju je ugrađen sustav pomoći koji može poslužiti pri izradi upita za pretraživanje i pri razumijevanju pojedinih pojmova. Za sva dodatna pitanja i informacije možete poslati upit na adresu elektroničke pošte: statistika@hzz.hr.

Zahtjev za statističkim podacima o nezaposlenosti i zapošljavanju, koji nisu zastupljeni u ovoj aplikaciji ili u serijama podataka, možete poslati na adresu: hzz@hzz.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje

"*" indicates required fields

Molimo Vas pošaljite nam poruku kako bi mogli ispraviti sadržaj

Hidden