Dan profesionalnog usmjeravanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri ove godine organiziraju „Dan profesionalnog usmjeravanja“. Projekt je namijenjen prvenstveno učenicima završnih razreda osnovnih škola, a održava se na županijskoj razini. Cilj je upoznati učenike s mogućnostima srednjoškolskog obrazovanja, potrebama tržišta rada i mogućnosti zapošljavanja u našoj županiji.
 
Dan profesionalnog usmjeravanja“ održat će se 26. travnja 2018. godine (četvrtak) u Hotelu „Central“ u Bjelovaru u vremenu od 11,00 do 15,00 sati.
Tom prigodom na info-pultovima učenicima osmih razreda predstavit će se srednje škole BBŽ-a.
 
Također, u maloj dvorani Hotela „Central“, kao i dvorani Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bit će organizirane aktivnosti sa svrhom pobližeg predstavljanja srednjoškolskih programa učenicima osmih razreda. Aktivnost „Kako je to biti srednjoškolac“ zamišljena je kroz predstavljanja i razgovor učenika srednjih škola sa učenicima osmog razreda. Tako će učenici osnovnih škola imati priliku kroz razgovor sa srednjoškolcima dobiti informacije o školi, zanimanjima koja upisuju, iskustvima na praksi.
Posebno ističemo kako će se u 11,30 sati u maloj dvorani Hotela „Central“ održat aktivnost „Upoznaj obrtnika-postani obrtnik!“ gdje će osnovnoškolci istražiti deficitarna obrtnička zanimanja koja će im omogućiti zaposlenje u budućnosti.
 
 
Za dodatne upite, stojimo Vam na raspolaganju.
Informacije možete dobiti na broj: 639-255, radnim danom od 8,00 do 18,00 sati,
od stručnih savjetnica CISOK-a Lucije Večerić i Ivane Marić.