Mjesec borbe protiv ovisnosti u CISOK-u Bjelovar

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri u suradnji s Gradom Bjelovarom obilježio je Mjesec borbe protiv ovisnosti kroz organizaciju dvije radionice za učenike 4. i 7. razreda s područja grada Bjelovara.
Radionice za učenike četvrtih i sedmih razreda održane su na teme: Utjecaj videoigara te Zaštita privatnosti i sigurnosti na internetu, a radionice su održali predstavnici  Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu iz Zagreba.
   
Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu sustavnom edukacijom o medijima doprinosi razvoju medijske pismenosti i komunikacijske kulture građana RH. Kroz projekt „Djeca medija“ djeluju od 2010. godine.
U uvodnom dijelu okupljenima se obratila predstojnica Područnog ureda  HZZ –a Bjelovar Martina Topalović, koja je istaknula nužnost edukacije o medijima od najranije dobi, ne samo učenika već i njihovih roditelja, kao i nastavnika i učenika. Kazala je da se ovisnost još uvijek najčešće povezuje s ovisnošću o cigaretama, drogi, alkoholu ili kocki, a da se ovisnost o medijima kojima su djeca o najranije dobi izložena gotovo i ne raspravlja. Zahvalila je predstavnicima osnovnih škola koje su se odazvale na poziv HZZ-a i CISOK-a te ponudila daljnju suradnju.
Nazočnima su se obratili i predsjednik Gradskog vijeća kao i njegov zamjenik.