Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Koprivnica sudjelovao u Prezentaciji srednjih škola i zanimanja u Koprivničko-križevačkoj županiji

4. lipnja 2024.

|

Koprivnica, Svi centri

Koprivničko-križevačka županija je u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije, HGK Županijskom komorom Koprivnica, HZZ Područnim uredom Križevci, CISOK Koprivnica te srednjim školama u sva tri grada u Koprivničko-križevačkoj županiji organizirala prezentaciju srednjoškolskih zanimanja i programa za učenike 8. razreda osnovnih škola. Ravnatelji, profesori i učenici srednjih škola predstavili su svoje škole i obrazovne programe, a potporne institucije svoje usluge iz područja profesionalnog usmjeravanja te promocije obrtništva i deficitarnih zanimanja. Na ovaj način učenici osnovnih škola imali su priliku detaljnije se informirati o pojedinim školama i zanimanjima, dobiti korisne informativne materijale i smjernice za izbor zanimanja te odgovore na svoja pitanja i nedoumice.

Prva prezentacija održana je 23. svibnja  u Strukovnoj školi Đurđevac gdje su se predstavile Strukovna škola Đurđevac i Gimnazija Dr. Ivana Kranjčeva Đurđevac. U Koprivnici prezentacija je održana 28. svibnja ispred Centra kompetentnosti gdje su se predstavile Gimnazija „Fran Galović“, Srednja škola Koprivnica i Obrtnička škola Koprivnica, a 29. svibnja prezentacija je održana u Križevcima, u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkog, gdje su se predstavile škola domaćin kao i Srednja škola „Ivan Seljanec” te Srednja gospodarska škola Križevci.

Kroz prezentaciju srednjih škola i zanimanja učenicima se omogućuje da na jednom mjestu prikupe sve važne informacije za izbor zanimanja, a istovremeno se promiče važnost profesionalnog usmjeravanja mladih.