Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Grupno informiranje učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u PU Vukovar

11. lipnja 2024.

|

Svi centri, Vukovar

CISOK Vukovar je i ove godine ostvario odličnu suradnju s osnovnim školama na području grada i okolice s ciljem pružanja informacija učenicima o upisu u srednju školu. Stručna savjetnica CISOK-a je tijekom svibnja obišla 16 osnovnih škola čime je informirala 279 učenika osmih razreda i oko 30 razrednika i stručnih suradnika.

Tijekom grupnog informiranja, učenici su imali priliku čuti najvažnije informacije vezane uz postupak upisa u srednju školu kao i o kriterijima za upis, načinu bodovanja te o vrstama srednjih škola i obrazovnih programa. Također, učenici su informirani o najtraženijim zanimanjima na našem području te im je ponuđena mogućnost profesionalnog usmjeravanja u CISOK-u Vukovar.

Tijekom godine održavala su se i individualna savjetovanja s  izrazito neodlučnim učenicima. Tijekom individualnog savjetovanja, učenici su dobili odgovore na sve svoje nedoumice, kao i smjernice za donošenje važne odluke kamo nakon osnovne škole.

Nadalje, CISOK Vukovar ostvario je i dobru suradnju sa srednjim školama na području grada Vukovara i Iloka. Stručna savjetnica CISOK-a obišla je četiri srednje škole i tom je prilikom informirano 97 učenika te 6 stručnih suradnika škole. Cilj je bio informirati učenike o mogućnostima po završetku srednjoškolskog obrazovanja. Učenicima su pružene osnovne informacije o državnoj maturi, o najtraženijim zanimanjima i upisu na studij. Informirani su i o izlasku na tržište rada, kako pravilno napisati životopis i molbu te kako se prijaviti na natječaj za posao. Također, obaviješteni su i o uslugama koje im nudi Hrvatski zavod za zapošljavanje i CISOK Vukovar.

Učenicima završnih razreda srednje škole predstavljen je i projekt Dani poslova u turizmu 2024. koji ima za cilj spojiti na jednom mjestu poslodavce iz turističkog sektora s nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih škola i drugim zainteresiranim osobama kako bi se u izravnom kontaktu angažirali sezonski radnici za predstojeću turističku sezonu. Prije odlaska na manifestaciju, za zainteresirane učenike organizirane su aktivnosti kako kreirati životopis i kako se pripremiti za razgovor s poslodavcem. Tom je prilikom ostvarena suradnja s dvije srednje škole prilikom čega je informirano 56 učenika i djelatnika škole.

Zahvaljujemo svim školama na suradnji te svim učenicima želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti.