Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Poziv o otvorenim prijavama za besplatni online edukacijski program “Praktičar_ka socijalnih inovacija”

21. siječnja 2022.

|

Svi centri

U razdoblju od 27.1. do 14.4.2022. godine Inicijativa mladih za ljudska prava provodi besplatni online edukacijski program “Praktičar_ka socijalnih inovacija” namijenjen studenticama i studentima završnih godina društveno-humanističkih usmjerenja te onim mladima koji su nedavno diplomirali na tim studijima, a trenutno su nezaposleni ili ne rade u struci.

Cilj ove edukacije jest pružiti mladima korisne vještine i znanja koje će im pomoći u osmišljavanju socijalne inovacije za problem koji unutar radnih grupa identificiraju kao aktualni društveni problem, a koje će im i kasnije koristiti na njihovom budućem radnom mjestu. U prve dvije godine je program završilo preko 60 mladih iz cijele Hrvatske.

Neke od tema koje obrađujemo s našim polaznicima i polaznicima u sklopu programa su: istraživačke metode i intervjuiranje bazirano na empatiji, implementacija, praćenje i izvještavanje projekata, izrada projektnog prijedloga i projektnog plana, izvori financiranja za socijalne inovacije, Social Business model i dr. Neke od tema kojima su se pojedine grupe bavile odnosile su se na mentalno zdravlje, rješavanje stambenog zbrinjavanja za mlade, pomoć starijim osobama u nepristupačnim sredinama, položajem asistenata u nastavi, pružanje podrške roditeljima u odgoju djece osmišljavanjem interaktivnih mobilnih aplikacija i sl.

Prijave su otvorene do 24.1.2021. do ponoći putem prijavnog obrasca na sljedećoj poveznici.

Više informacija o programu te raspored predavanja možete pronaći ovdje.