Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Radionice “Kamo nakon osnovne škole?”

6. prosinca 2023.

|

Karlovac, Svi centri

CISOK Karlovac započeo je u studenom s održavanjem radionica za učenike osmih razreda na temu „Kamo nakon osnovne škole?“. Većina škola Karlovačke županije iskazala je interes za radionicu te su gotovo svi termini održavanja radionice dogovoreni.

Koje su negativne posljedice „krivog“ odabira? Koje su najčešće pogreške kod odabira zanimanja? Hoće li me srednjoškolski program interesirati i hoću li voljeti svoje buduće zanimanje? Znam li dovoljno o sebi, svojim sposobnostima i interesima? Imam li dovoljno dobre ocjene? Koji su stručni predmeti u željenom programu? Hoću li izbjeći veliku satnicu za predmete koje teže savladavam? Hoće li me odabrani program dobro pripremiti za državnu maturu? Zašto moram dobro istražiti zanimanje? Gdje mogu dobiti sve informacije vezane za upis? Koja zanimanja su tražena i lako zapošljiva?

Sve su ovo pitanja na koja su učenici potaknuti da promisle tijekom radionice. Učenike se kroz radionicu uči računati bodove te ih se upoznaje sa svim potrebnim informacijama koje su im potrebne za upis u željeni srednjoškolski program. Aktivno sudjeluju i postavljaju mnoga pitanja.