Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

U sklopu projekta ProCEM održan okrugli stol projektnih partnera

20. listopada 2023.

|

Karlovac

Dana 18.10.2023. u prostorijama Učilišta Praxis održan je okrugli stol na temu „Imaju li učenici dovoljno informacija i znanja za odabir budućeg zanimanja i upis u željenu školu?“. O ovoj izuzetno važnoj temi često puta se raspravlja prvenstveno vezano za sam odabir zanimanja učenika osnovnih škola, ali kroz ovaj okrugli stol htjelo se podrobnije razmijeniti mišljenja jesu li informacije koje postoje dovoljne i raspolažu li učenici i njihovi roditelji sa dovoljno znanja za donošenje tako važne odluke. Sudionici okruglog stola bili su predstavnici obrazovnih ustanova, srednjih i osnovnih škola, predstavnici Zavoda za zapošljavanje i Učilišta Praxis. Iznesena su zanimljiva stajališta, ali zaključci okruglog stola su jednoglasni. Postoje dostatne informacije, ali bi trebalo uložiti dodatne napore da se one plasiraju u oblicima i putem alata koji su direktniji, jednostavniji i privlačniji ciljanoj skupini odnosno učenicima i njihovim roditeljima. Upravo je takav pristup korišten i tijekom, provedbe aktivnosti u sklopu projekta gdje je izrađena digitalna platforma namijenjena isključivo promociji tehničkih strukovnih zanimanja, kvalitetnom informiranju učenika i roditelja o tehničkim zanimanjima i sa digitalnim alatima za pomoć učenicima u samoprocjeni njihovih tehnčkih kompetencija.

Projekt ProCEM - Promocija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u elektrotehnici i računalstvu te strojarstvu u skladu s potrebama tržišta rada financiran je u okviru ERASMUS + programske aktivnosti „KA210-VET – mala partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju“.

Cilj projekta je unapređenje promocije strukovnog obrazovanja i uvođenje karijernog savjetovanja u tehnička zanimanja kao vrlo važne sastavnice obrazovnog sustava, a provode ga u partnerstvu Praxis – učilište za praktična znanja, ÖSB Consulting - Beč , Tehnička škola Karlovac i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Karlovac.

Više o samom projektu i kreiranim alatima možete saznati ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje

"*" indicates required fields

Molimo Vas pošaljite nam poruku kako bi mogli ispraviti sadržaj

Hidden