Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

WorldSkills Croatia 2022.

9. svibnja 2022.

|

Svi centri

Od 10. do 12. svibnja 2022. u organizaciji ASOO-a na Zagrebačkom velesajmu održat će se Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2022., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

Više od 360 najboljih učenika strukovnih škola, uz podršku više od 400 njihovih nastavnika, natjecat će se u više od 40 strukovnih disciplina koje obuhvaćaju atraktivan spektar od tradicionalnih struka, kao što su frizerstvo i pekarstvo, sve do suvremenih disciplina poput Administracija IT sustava ili interdisciplinarne discipline poput robotike. Tijekom tri dana natjecanja očekuje se više od 10 000 posjetitelja, a posebice učenika više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske i inozemstva.

Ovo događanje okupit će više od 200 strukovnih škola, ali i više od 40 partnera i poslodavaca koji u svojoj djelatnosti koriste tehnologiju, proizvode ili pružaju usluge povezane s tom disciplinom te zapošljavaju učenike koji su završili srodne strukovne škole. Jedan od partnera je i Hrvatski zavod za zapošljavanje koji će ovom prilikom održati radionice "Kako odabrati zanimanje nakon osnovne škole" te pružiti informacije o uslugama koje nudi učenicima vezane za profesionalno usmjeravanje, dostupnim alatima koji mogu pomoći pri odabiru srednje škole te zapošljivosti zanimanja na tržištu rada.

Više o WorldSkills natjecanju pročitajte ovdje.