Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Završnim sastankom partnera realizirana posljednja aktivnost projekta ProCEM

26. listopada 2023.

|

Karlovac

Projekt ProCEM - Promocija strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u elektrotehnici i računalstvu te strojarstvu u skladu s potrebama tržišta rada, započet u ožujku 2022., završnim online sastankom svih partnera priveden je kraju. Tijekom provedbe projekta realizirano je nekoliko glavnih aktivnosti:

  • Studijske posjete i analiza primjera dobre prakse u Austriji i Hrvatskoj
  • Uspostava online multimedijskog alata za promicanje tehničkog strukovnog obrazovanja i osposobljavanja
  • Razvoj koncepta alata za provjeru tehničkih kompetencija i alata za samoprocjenu učenika
  • Razvoj koncepta alata za profesionalno savjetovanje za učenike strukovnih smjerova i mlade NEET osobe

Najvažniji rezultati projekta bili su alat za samoprocjenu i alat za provjeru tehničkih kompetencija.  Alat za samoprocjenu je namijenjen učenicima viših razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima, a cilj mu je pomoći u prepoznavanju vlastitih vještina i sposobnosti, ali i otkrivanju sklonosti učenika, te daljnjeg profesionalnog usmjeravanja. Sastoji se od upitnika samoprocjene i edukativnih kratkih video sadržaja, a kako funkcionira možete provjeriti ovdje. Alat za provjeru tehničkih kompetencija učenicima u upitniku daje odgovore na ciljana tehnička pitanja i pruža povratne informacije o području najviših kompetencija, a više o njemu možete vidjeti putem linka.

Partneri su suglasni da su projektom postavljeni vrlo kvalitetni temelji iz kojih se može nastaviti s razvojem i usavršavanjem kreiranih alata te je dogovoren ponovni radni sastanak na kojem bi se razradila projektna ideja za sljedeću fazu. U nastavku nekoliko fotografija s provedenih aktivnosti tijekom trajanja projekta.

Studijska posjeta Austriji
Studijska posjeta Hrvatskoj