Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

13. tjedan psihologije u CISOK-u i HZZ PU Vukovar

28. veljače 2020.

|

Svi centri, Vukovar

U razdoblju od 17. do 23. veljače 2020. godine, u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore, održao se 13. Tjedan psihologije. Tjedan je bio obilježen različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Hrvatske, a obilježili smo ga i u HZZ PU Vukovar i CISOK-u Vukovar.

U CISOKU-u Vukovar su 19.2.2020. stručne savjetnice održale radionicu pod nazivom „Prijava na natječaj i selekcijski postupak“. Cilj radionice je osposobiti sudionike za aktivniju ulogu na tržištu rada kroz osvještavanje izvora informiranja o slobodnim radnim mjestima i dobivanje znanja o osnovnim elementima, strukturi i pravilima pisanja molbe i životopisa. Nadalje, polaznici su upoznati s pitanjima koja mogu očekivati od poslodavca na razgovoru za posao i koja mogu sami postavljati, osvijestili su znakove i važnost neverbalne komunikacije te komentirali vlastita iskustva sa stručnom osobom.

U sklopu obilježavanja 13.Tjedna psihologije, psihologinja HZZ PU Vukovar je među zaposlenicima HZZ-a PU Vukovar provela testiranje upitnikom Mjerenje raspoloženja. Cilj provedbe upitnika je, osim prikupljanja podataka o raspoloženju stanovništva, dostupnost psihologa koji daje povratne informacije o emocionalnom stanju i raspoloženju te pruža savjete o načinima poboljšanja kvalitete života.

 width=
 width=