Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Aktivacijski program

27. listopada 2023.

|

Koprivnica, Svi centri

Tijekom mjeseca listopada i studenog u HZZ Ispostavi Đurđevac provodi se Aktivacijski program, posebno osmišljen program namijenjen dugotrajno nezaposlenim osobama kako bi im se pomoglo u aktivaciji na tržištu rada. Sudjeluje 5 dugotrajno nezaposlenih osoba. U grupnome rada sudionici su upoznati sa programom Aktivacijskog programa, predstavili su se i govorili o svojim očekivanjima. Kroz izlaganje i različite vježbe sudionici su naučili o vlastitoj startnoj poziciji i kako započeti traženje posla, upoznati su sa osnovnim karakteristikama lokalnog tržišta rada, o izvorima informacija s tržišta rada (kako doći do informacija o poslodavcima, gdje sve možemo dobiti informacije o slobodnim radnim mjestima, na koje sve načine kontakti mogu pomoći u traženju posla, kako dobro proučiti oglas za radno mjesto i pronaći bitne informacije te kako pravilno postaviti ciljeve u traženju posla...), sa uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (materijalna prava, pravna pomoć u vezi zakona iz djelatnosti posredovanja, savjetovanja, web portal Burze rada, analiza podataka s tržišta rada, sajam poslova, CISOK, sufinanciranje zapošljavanja i obrazovanja), što poslodavci očekuju i što posloprimci mogu ponuditi. Nezaposlene osobe su kroz vježbe naučile o pisanoj komunikaciji sa poslodavcem – životopis i popratno pismo, kako kvalitetno napisati i istaknuti svoje vještine, znanja i sposobnosti, te na koji način pravilno napisati E-mail u traženju posla i telefonski komunicirati sa poslodavcem.

Sudionici su upoznati sa intervjuom u zapošljavanju, tipovima intervjua, koja su pravila tijekom intervjua, što je to prvi dojam, neverbalnom komunikacijom i kako se što bolje pripremiti za razgovor za posao. Sudionici su kroz igre uloga naučili kako treba izgledati razgovor za posao i što mogu poboljšati u vlastitom predstavljanju.

Tijekom provedbe grupnog dijela Aktivacijskog programa sudionici su radili individualno, u paru i manjim grupama, naučili i stekli dodatna znanja i vještine koje će im pomoći u što uspješnijem uključivanju na tržište rada.