Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Brodsko-posavska županija: Kamo nakon osnovne škole?

10. lipnja 2022.

|

Slavonski Brod, Svi centri

Dragi osmaši, pri odabiru zanimanja/srednje škole važno je obratiti pažnju na puno čimbenika. Samo neki od njih su, primjerice, vaše sposobnosti, vaše osobine, status željenog zanimanja na tržištu rada, je li ono zapošljivo te ocjene, budući da su one jedan od glavnih kriterija upisa.

Alati koji vam pritom mogu pomoći:

Upisi u srednje škole - aktualna ponuda škola i programa

Brošura Kamo nakon osnovne škole - ovdje se nalazi popis srednjih škola i obrazovnih programa u Slavoniji koje je bilo moguće upisati u školskoj godini 2021./2022., detaljni opisi zanimanja te nastavni planovi i školski predmeti za pojedino zanimanje

Kalkukator bodova - izračun bodova za pojedini program

Broj bodova potrebnih za upis - najmanji i najveći broj potrebnih bodova za upis pojedinog zanimanja tijekom protekle školske godine

Moj izbor: upitnik interesa i kompetencija

Upitnik se sastoji od 47 pitanja o interesima i sklonostima i 47 pitanja o vještinama, znanjima i sposobnostima. Nakon što je ispunjen upitnik, računalo će analizirati odgovore i predložiti 10 odgovarajućih zanimanja. Klikom miša na bilo koje zanimanje može se dobiti opis pojedinog zanimanja. Rezultate je moguće sačuvati tako da ih se pošalje na e-mail adresu po izboru.

Ukoliko imate potrebu za individualnim informiranjem i savjetovanjem možete se javiti na broj telefona 035/449-089 ili na e-mail adresu cisok-slavonskibrod@hzz.hr.