Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Koprivnica sudjelovao na “Danu otvorenih vrata i sajmu poslova” Obrtničke škole Koprivnica

27. listopada 2023.

|

Koprivnica, Svi centri

U sklopu projekta „Razvoj kompetencija kroz učenje temeljeno na radu“, druge faze projekta Centra kompetentnosti Koprivničko-križevačke županije, 17. listopada 2023. održan je „Dan otvorenih vrata Obrtničke škole Koprivnica i sajam poslova“ pod nazivom "Struka je pametna odluka“.

Cilj događanja bio je povezivanje svih sudionika tržišta rada, povezivanje obrazovanja s gospodarstvom, a CEKOM kao jedan od najvećih županijskih projekata u sektoru obrazovanja pri tome ima značajnu ulogu.

Sajam poslova pod sloganom „Stekni zanimanje koje se traži“ pružio je učenicima vrijednu priliku za upoznavanje s poslodavcima, gospodarskim subjektima i tvrtkama te partnerima Obrtničke škole Koprivnica koji su prezentirali širok spektar mogućnosti zapošljavanja nakon završetka srednje škole, a predavač dr. sc. Drago Cmuk održao je predavanja „5G mreža – utjecaj na život i zdravlje ljudi“ te „Utjecaj pametnih telefona na kvalitetu života“.

Među tvrtkama koje su se predstavile na sajmu bili su Podravka d.d., Bauwerk Group Hrvatska, Mazars, Carlsberg Croatia d.o.o. i Enter Koprivnica. Također, učenicima se predstavila i Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te Obrtničko učilište POUKA.

PU Križevci predstavio je usluge HZZ-a: mjere aktivne politike zapošljavanja, posredovanja, profesionalnog usmjeravanja i CISOK-a.