Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK radionice na WorldSkills Croatia 2023.

16. svibnja 2023.

|

Bjelovar, Krapina, Svi centri, Zagreb I, Zagreb II

Na Zagrebačkom velesajmu od 10. do 12. svibnja 2023. održano je državno natjecanje učenika srednjih škola – WorldSkills Croatia 2023. u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih (ASOO). Na natjecanju je sudjelovalo više od 200 strukovnih škola s oko 400 učenika koji su se uz podršku svojih nastavnika – mentora natjecali u 46 različitih tradicionalnih i suvremenih strukovnih disciplina kao što su zidarstvo, keramičarstvo, modni dizajn i tehnologija, cvjećarstvo, administracija IT sustava, CNC i CAD-CAM tehnologija te robotika. Trodnevno događanje popratilo je više od 10.000 posjetitelja.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je i ove godine sudjelovao kao partner organizacija te je u sklopu trodnevnog događanja za posjetitelje organizirao informiranja i radionice za posjetitelje namijenjene učenicima završnih razreda osnovnih škola na temu Kako odabrati zanimanje nakon osnovne škole? Informativne radionice održale su savjetnice iz CISOK centara Krapina, Zagreb i Bjelovar.

Jedna od važnosti ovog događanja je upravo povezivanje strukovnih škola, partnera te potencijalnih poslodavaca s učenicima, kao i približavanje i popularizacija strukovnih zanimanja, a posebice imajući u vidu deficitarnost određenih zanimanja na tržištu rada.