Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Vukovar na VuMi-ju

20. svibnja 2022.

|

Svi centri, Vukovar

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar i CISOK  Vukovar uključili su se u obilježavanje ovogodišnjeg VuMi-ja. U prostorijama CISOK-a Vukovar, u srijedu 18.5.2022., info radionicom „Vaučeri za obrazovanje“ službeno su otvoreni 13. Dani informiranja mladih – #VuMi13.

Ovaj događaj provodi se u organizaciji PRONI Centra za socijalno podučavanje u razdoblju od 18. do 20. svibnja 2022. godine.

Inicijativa za organiziranje VuMi-ja pokrenuta je od strane Savjetodavnog odbora Info centra za mlade Vukovar, sastavljenog od predstavnika Grada Vukovara, Policijske postaje Vukovar – Policije u zajednici, Europskog doma Vukovar te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područne službe Vukovar. Glavni cilj VuMi-ja je podići razinu informiranosti mladih o mogućnostima i izborima koji im se nude te ukazati javnosti na potrebu i dobrobit međusobne suradnje u zajednici.

U sklopu ovogodišnjeg VUMI-ja, u prostorijama CISOK-a Vukovar održana je prezentacija zainteresiranim zaposlenim i nezaposlenim osobama o mogućnostima korištenja vaučera za obrazovanje. Sudionici ovog događaja informirani su o tome što su vaučeri, tko ih može koristiti, koji su kriteriji za dodjelu vaučera, za koje vještine i programe se može dodijeliti vaučer te im je objašnjen način podnošenja Zahtjeva za dodjelu vaučera. Sudionici su upoznati i s tim da Hrvatski zavod za zapošljavanje, PU Vukovar i CISOK Vukovar pružaju tehničku i stručnu pomoć te uslugu profesionalnog usmjeravanja korisnicima prilikom odabira vaučera za obrazovanje.