Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Dani poslova u turizmu 2020.

20. siječnja 2020.

|

Svi centri, Vukovar

 width=

U petak 17.1.2020. godine u organizaciji Ministarstva rada i mirovinskoga sustava, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Ministarstva turizma u dvorani Gradski vrt u Osijeku održali su se Dani poslova u turizmu 2020. Na navedenoj manifestaciji predstavili su se poslodavci s područja Jadranske obale, koji imaju potrebu za zapošljavanjem radnika u turističkoj sezoni 2020. godine. Događaji i aktivnosti u sklopu Dana poslova u turizmu namjenjeni su nezaposlenim osobama i učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola.

CISOK Vukovar se aktivno uključio u aktivnosti informiranja učenika završnih razreda o ovom događaju te su stručne savjetnice tijekom prosinca 2019. godine, u sklopu redovitog grupnog informiranja „Izlazak na tržište rada“, učenike informirale i o održavanju Dana poslova u turizmu te mogućnostima zapošljavanja koje pruža turistički sektor.

Na dan održavanja Dana poslova u turizmu organiziran je prijevoz autobusima i pratnja od strane stručne savjetnice CISOK-a za 57 zainteresiranih učenika Srednje škole Ilok, Ekonomske škole Vukovar i Srednje strukovne škole Marko Babić Vukovar. U sklopu manifestacije učenici su sudjelovali na radionici u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca gdje su imali priliku čuti niz informacija o stručnim usavršavanjima i edukacijama u turističkom sektoru i iskustvima mladih ljudi koji obavljaju sezonske poslove u turizmu. Osim toga, učenici su se kroz interaktivnu radionicu upoznali s važnosti prvog dojma prilikom razgovora za posao te su imali priliku posjetiti izložbene prostore poslodavaca iz sektora turizma i informirati se o uvjetima rada i mogućnostima zapošljavanja i razvoja karijere u turizmu.