Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Dani poslova u turizmu 2023.

2. veljače 2023.

|

Svi centri, Vukovar

 plakat DPT osijek

Manifestacija pod nazivom Dani poslova u turizmu predstavlja zajednički projekt Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Ministarstva turizma i sporta uz partnere Hrvatsku gospodarsku komoru, Hrvatsku obrtničku komoru, Hrvatsku udrugu poslodavaca i Udrugu poslodavaca u hotelijerstvu. Cilj projekta je povezati poslodavce iz turističkog sektora s nezaposlenim osobama, učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola i studentima završne godine studija u svrhu zapošljavanja u predstojećoj ljetnoj turističkoj sezoni.
Peta po redu manifestacija održana je 25.01.2023. godine u dvorani Gradski vrt u Osijeku te je tom prilikom okupljeno oko 60 poslodavaca koji su, nakon uvodnog svečanog otvorenja, imali priliku predstaviti tražena zanimanja za sezonu 2023. te se povezati sa zainteresiranim osobama koje žele raditi i razvijati karijeru u turizmu.

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Vukovar, tom je prigodom organizirao besplatan prijevoz autobusom za oko 150 nezaposlenih osoba, učenika i studenata koji su iskazali interes za zapošljavanjem u ljetnoj turističkoj sezoni.

U tjednu koji je prethodio Danima poslova u turizmu (16.01.2023. – 20.01.2023.), CISOK Vukovar je s maturantima i studentima proveo pripremne aktivnosti za odlazak na manifestaciju. U suradnji sa Srednjom školom Ilok, Ekonomskom školom Vukovar, Srednjom strukovnom školom Marko Babić i Veleučilištem Lavoslava Ružičke u Vukovaru, CISOK Vukovar je održao radionice pisanja životopisa gdje su sudionici dobili sve potrebne informacije o samoj manifestaciji i upute kako se predstaviti poslodavcu kroz životopis. U praktičnom dijelu aktivnosti, uz pomoć djelatnice CISOK-a, samostalno su kreirali svoje životopise kako bi se pripremili za razgovore s poslodavcima.

Zahvaljujemo navedenim školama i Veleučilištu na uspješnoj suradnji u nadi kako će se ista nastaviti i u budućnosti.