Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

PODRUČNI URED VUKOVAR ODRŽAO SASTANAK SA SREDNJIM ŠKOLAMA O NAČINU UKLJUČIVANJA U BAZU PRUŽATELJA USLUGA OBRAZOVANJA KROZ SUSTAV VAUČERA

15. travnja 2024.

|

Svi centri, Vukovar

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar je 26.03.2024., u prostorijama Područnog ureda Vukovar, održao prezentaciju predstavnicima srednjih škola s područja grada Vukovara i grada Iloka o načinu uključivanja u bazu pružatelja obrazovanja kroz sustav vaučera.

Vaučer predstavlja financijski instrument dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih te potencijalnim korisnicima omogućava samostalan odabir kako obrazovnog programa tako i pružatelja obrazovanja. Trenutno su u sustavu vaučera kao pružatelji obrazovanja najvećim dijelom registrirana učilišta za obrazovanje odraslih. Ovim sastankom dionici su upoznati s  mogućnošću da i njihove ustanove, srednje škole koje imaju registriranu djelatnost obrazovanja odraslih, mogu biti pružatelji usluga obrazovanja kroz sustav vaučera.

Tijekom održanog sastanka dionicima su pružene informacije o postupku registracije i prijave u bazu pružatelja usluga obrazovanja putem vaučera te o svim prednostima i obvezama koje bi imali ukoliko se uključe u navedenu bazu pružatelja usluga.

Sastanak je ujedno pridonio i razmjeni iskustava i informacija o stanju na tržištu rada, o mogućnostima koje Hrvatski zavod za zapošljavanje pruža (ne)zaposlenim osobama te poslodavcima, ali i o problemu neusklađenosti trenutnih programa redovnog obrazovanja s potrebama i promjenama na tržištu rada.

Zaključeno je kako je sustav vaučer hvale vrijedan i iznimno jednostavan za korištenje kako iz perspektive pružatelja usluge obrazovanja tako i iz perspektive samih polaznika obrazovanja te da je takav način obrazovanja odraslih dostupan svima s ciljem stjecanja novih vještina na tržištu rada. Ovim sastankom je nastavljena i osnažena uspješnija suradnja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar sa srednjim školama na području Grada Vukovara i grada Iloka.