Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Posjet EURES savjetnika iz Češke Republike CISOK-u Rijeka

7. lipnja 2024.

|

Rijeka, Svi centri

U okviru studijske posjete EURES savjetnika iz Češke Republike Hrvatskom zavodu za zapošljavanje Područnoj službi Rijeka u srijedu 5.6.2024. u Centru za informiranje i savjetovanje o karijeri Rijeka češkim gostima su održane prezentacije o ulozi i zadaćama CISOK-a u sustavu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje s naglaskom na karijerno usmjeravanje i radionice za nezaposlene i neaktivne osobe.

Prezentacija koju je održala rukovoditeljica Odjela za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje Natalija Marković je obuhvatila i mjere usmjerene obrazovanju nezaposlenih i zaposlenih osoba: potpore za usavršavanje, osposobljavanje na radnom mjestu, obrazovanje putem vaučera.

Češki savjetnici su poseban interes iskazali za vaučere za obrazovanje i s domaćinima raspravili sličnosti i razlike sutava obrazovanja odraslih u Češkoj i Hrvatskoj.

U drugoj prezentaciji savjetnik za aktivacijski program dugotrajno nezaposlenih osoba u HZZ Područnoj službi Rijeka Ivan Kovačić je predstavio aktivacijski program, njegove grupne i individualne sastavnice kao i ostale aktivnosti koje Hrvatski zavod za zapošljavanje obavlja s dugotrajno nezaposlenim osobama.