Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Radionice za učenike srednjih škola u Slavonskom Brodu

12. ožujka 2019.

|

Slavonski Brod, Svi centri

Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje i ove je školske godine učenicima srednjih škola ponudio različite aktivnosti. Izuzetno je pozitivno i ohrabrujuće što su srednje škole prepoznale važnost ovakvih sadržaja te svojim učenicima omogućile pristup istima. Tako su psihologinje iz Područnog ureda u Slavonskom Brodu održale niz predavanja, a u tijeku je i provođenje radionica profesionalnog usmjeravanja u organizaciji CISOK-a.

Učenicima trogodišnjih programa CISOK je ponudio radionicu Prenosiva znanja i vještine, kojoj su se odazvali prvenstveno učenici Industrijsko-obrtničke škole. Cilj radionice je prepoznati znanja i vještine koje učenik trenutno ima, a koje mu mogu pomoći da se snađe na tržištu rada. Osim toga, učenici su potaknuti na razmišljanje o tome koje još vještine i znanja mogu naučiti kako bi bili što zapošljiviji i što kompetentniji u svojoj struci.

Radionica Moj karijerni put, koja je ranije provedena i s učenicima trećih razreda u Gimnaziji Nova Gradiška, izazvala je veliki interes pojedinih škola. Cilj same radionice je da učenici odgovore na važna pitanja, primjerice, u kojem smjeru žele da ide njihova karijera, jesu li razmišljali o tome što je zajedničko poslovima koje bi rado obavljali, kako bi izgledalo njihovo idealno radno okruženje te koji radni aspekti su im najvažniji. Tako je do sada na radionici sudjelovalo 200 učenika Srednje škole Matija Antun Reljković u Slavonskom Brodu. Osim toga, učenici Ekonomsko-birotehničke škole te Medicinske škole u Slavonskom Brodu također su se odazvali sudjelovanju na ovoj radionici, a sama provedba je još uvijek u tijeku.