Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Sastanak sa stručnim suradnicima škola Koprivničko-križevačke županije

13. studenoga 2023.

|

Koprivnica, Svi centri

Savjetnice Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje Područnog ureda Križevci održale su 3. 11. 2023. godine sastanak sa stručnim suradnicima osnovnih i srednjih škola u Koprivničko-križevačkoj županiji s ciljem razmjene iskustava i dogovora suradnje u aktivnostima profesionalnog usmjeravanja učenika u tekućoj školskoj godini.

Savjetnice su uz osvrt na aktivnosti i izazove profesionalnog usmjeravanja u prošloj školskoj godini, predstavile plan suradnje sa školama u tekućoj školskoj godini, posebice aktivnosti povezane s obradom učenika s razvojnim i težim zdravstvenim teškoćama. Savjetnica CISOK centra Koprivnica upoznala je stručne suradnike s aktualnostima u radu CISOK-a te planom aktivnosti profesionalnog usmjeravanja učenika osnovnih škola i maturanata.

Posebna tema sastanka bila je značaj i uloga sajmova u profesionalnom usmjeravanju. Kroz izlaganja i grupni rad osvijestili smo njihovu važnost te je kao primjer dobre prakse psihologinja Sanela Štubelj iz Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci, prisutnima predstavila Sajam studija u Križevcima.

Sastanak smo završili prikazom kretanja na tržištu rada s posebnim naglaskom na deficitarna zanimanja na svim razinama obrazovanja.