Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Suradnja CISOK-a Vukovar s osnovnim školama

20. svibnja 2022.

|

Svi centri, Vukovar

Tijekom proteklog razdoblja CISOK Vukovar je ostvario intenzivniju suradnju s osnovnim školama na području grada i okolice. Tako je stručna savjetnica CISOK-a tijekom svibnja, u sklopu aktivnosti grupnog informiranja učenika osmih razreda, obišla 15 osnovnih škola i tom prilikom je informirano 292 učenika i 34 stručna suradnika i razrednika. Cilj grupnog informiranja bio je upoznati učenike s čimbenicima koji utječu na donošenje odluke o upisu u srednju školu, vrstama srednjih škola i obrazovnih programa, načinom bodovanja i postupkom upisa u srednju školu te popisom najtraženijih zanimanja na našem području. Učenici su također informirani i o mogućnostima profesionalnog usmjeravanja koje im pruža CISOK Vukovar.

Osim aktivnosti grupnog informiranja, stručna savjetnica CISOK-a je, u suradnji sa školskom pedagoginjom, za 12 učenika Osnovne škole Siniše Glavaševića održala aktivnost individualnog savjetovanja.  Na navedenoj aktivnosti su sudjelovali učenici koji su iskazali izrazitu neodlučnost u odabiru srednje škole. Tijekom individualnog rada sa stručnom savjetnicom CISOK-a, učenici su imali mogućnost dobiti odgovore i smjernice za svoje nedoumice i brige vezane za donošenje ove važne životne odluke.

U organizaciji Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Vukovar, u sklopu Projektnog tjedna čija je tema bila poduzetništvo, stručne savjetnice CISOK-a i Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje HZZ PU Vukovar sudjelovale su na Okruglom stolu organiziranom za učenike osmih razreda. Na Okruglom stolu stručna savjetnica CISOK-a je s učenicima razgovarala o važnosti odluke koju srednju školu odabrati te koje čimbenike treba uzeti u obzir prilikom donošenja ove važne odluke. Učenici su upoznati i s mogućnostima profesionalnog informiranja, savjetovanja i usmjeravanja koje im pruža CISOK Vukovar.