Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Suradnja CISOK-a Vukovar sa školama

25. veljače 2020.

|

Svi centri, Vukovar

U tjednu od 17. veljače do 21. veljače 2020. godine CISOK Vukovar ostvario je intenzivniju suradnju sa školama s područja grada. Tako je u srijedu, 19. veljače 2020. godine, u suradnji sa školskom pedagoginjom CISOK Vukovar održao radionicu pisanja životopisa i molbe u Srednjoj strukovnoj školi Marko Babić Vukovar. Tom prigodom učenici četvrtih razreda imali su priliku vidjeti kako izgleda primjer natječaja za posao te čuti na koji način se mogu pretraživati natječaji putem mrežne stranice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Osim toga, učenici su dobili konkretne savjete i osnovna znanja o elementima, strukturi i pravilima pisanja životopisa i molbe. Tijekom radionice, učenici su informirani i o mogućnostima dobivanja pomoći oko izrade životopisa i molbi u prostorima CISOK-a Vukovar.

U četvrtak i petak održano je grupno informiranje za učenike osmih razreda dviju škola – Osnovne škole Mitnica i Osnovne škole Blage Zadre. Na inicijativu školske psihologinje, 20. veljače 2020. godine, u prostoru CISOK-a Vukovar održano je grupno informiranje za učenike 8. razreda Osnovne škole Mitnica. Cilj grupnog informiranja bio je upoznati učenike s čimbenicima koji utječu na donošenje odluke o upisu u srednju školu, vrstama srednjih škola i obrazovnih programa, načinom bodovanja i postupkom upisa u srednju školu te popisom najtraženijih zanimanja na našem području. Tom prilikom učenici su informirani i o mogućnostima profesionalnog usmjeravanja koje im pruža CISOK Vukovar.

U petak, 21. veljače 2020. godine, u suradnji s učiteljicom posebnog odjela u Osnovnoj školi Blage Zadre održano je predavanje učenicima 8. razreda s ciljem informiranja o vrstama srednjih škola i obrazovnim programima za pomoćna zanimanja, prednostima i nedostacima pojedinog zanimanja, ali i o postupku psihologijskog testiranja koje prethodi upisu u srednju školu.

Temeljem evaluacije, učenici su potpuno zadovoljni pruženim uslugama stručne savjetnice i ponuđenim aktivnostima CISOK-a te pružene usluge procjenjuju vrlo korisnima. Tijekom sljedećih mjeseci nastavlja se suradnja između CISOK-a Vukovar i škola.

 width=
 width=