Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Tjedan cjeloživotnog učenja

3. svibnja 2023.

|

Koprivnica, Svi centri

U Tjednu cjeloživotnog učenja sudjelovao je HZZ PU Križevci provodeći pet radionica za nezaposlene osobe u Centru za informiranje i savjetovanje u karijeri (CISOK) u Koprivnici. Prva radionica naziva „HZZ-moj savjetnik za obrazovanje i zapošljavanje“ održala se 24.4.2023. i bila je namijenjena korisnicima koji se žele aktivirati na tržištu rada. Korisnike smo upoznali sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje te njihovim pravima i obvezama. Razgovarali smo o instituciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, njenim uslugama i korisnicima.

Druga radionica „Informiraj se – tržištem dominiraj“ održana je 25.4.2023. te smo nezaposlene osobe upoznali sa trenutnim stanjem na tržištu rada, koja su zanimanja više ili manje tražena te na koji način se pravilno prijaviti na oglas za radno mjesto.

Radionica „Kako se predstaviti poslodavcu?“ govorila je o osnovnim karakteristikama razgovora za posao. Što treba reći, a što treba izbjegavati kod predstavljanja poslodavcu. Nezaposlene osobe smo naučili tijek razgovora, koja su uobičajena pitanja, kako se što bolje pripremiti za razgovor te što je to prvi dojam i kako utječe kod predstavljanja poslodavcu.


Radionica "Kako se predstaviti poslodavcu?"

Putem radionice „Pisana komunikacija – životopis i popratno pismo“ korisnici su naučili kako napisati životopis, opća pravila pisanja životopisa, što je to popratno pismo u prijavi za posao, kako ga kvalitetno napisati i koji je njegov cilj.

Radionica „Učenjem do zaposlenja“ korisnike je upoznala sa pojmom cjeloživotnog učenja i kako nam ono može pomoći kod zaposlenja. Na radionici smo informirali sudionike sa vaučerima za obrazovanje, obrazovnim programima, načinom prijave i zašto je dobro koristiti ih. Govorili smo o uslugama HZZ-a, trenutnim obrazovnim i drugim mjerama aktivne politike zapošljavanja.


Radionica "Učenjem do zaposlenja"