Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Važne informacije

Objavljena lista deficitarnih zanimanja u školskoj godini 2022./2023.

I ove godine dostupan je popis srednjoškolskih obrazovnih programa za zanimanja koja su tražena na tržištu rada, a u koje se upisuje nedovoljan broj učenika. Detaljnije informacije po županijama možete pronaći ovdje:

Objavljen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata u I. razred srednje škole

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o elementima i kriterijima za izbor kandidata u I. razred srednje škole (NN 39/22).

Obavijest o rokovima za prijave i rokovima za upise bit će objavljene po donošenju Odluke o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2022./2023. od strane nadležnog ministarstva.

Dodatne informacije o upisima u srednju školu možete također pratiti na portalu Upisi.hr.

Obavijesti o prijavama i upisima u srednje škole za školsku godinu 2022./2023.

Sve informacije vezane uz upis učenika u srednje škole možete pratiti na portalu Upisi.hr

Mrežna stranica PIKASO – priznavanje inozemnih kvalifikacija

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih je u sklopu PIKASO projekta financiranog iz Prijelaznog instrumenta razvila interaktivnu mrežnu stranicu www.pikaso.asoo.hr koja omogućuje lakši pristup informacijama o priznavanju inozemnih srednjoškolskih strukovnih kvalifikacija u Republici Hrvatskoj.

Mrežna stranica je prilagođena stvarnim potrebama korisnika, poslodavaca i stručne javnosti, a prvenstveno je namijenjena onim osobama koje žele izvršiti priznavanje svoje inozemne srednjoškolske strukovne kvalifikacije u Republici Hrvatskoj tako da ih se kroz interaktivno sučelje vodi kroz informacije koje su im potrebne za uspješno podnošenje i rješavanje njihova zahtjeva.

Detaljnije informacije o ovoj mrežnoj stranici možete pronaći na sljedećim poveznicama: www.asoo.hr i pikaso.asoo.hr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu? Kliknite ovdje

"*" indicates required fields

Molimo Vas pošaljite nam poruku kako bi mogli ispraviti sadržaj

Hidden