Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

WorldSkills Croatia 2024.

14. svibnja 2024.

|

Bjelovar, Svi centri, Zagreb I, Zagreb II

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine od 13. – do 15. svibnja, po peti put, organizira na Zagrebačkom velesajmu Državno natjecanje učenika strukovnih škola – WorldSkills Croatia 2024., najveći događaj u obrazovanju u Republici Hrvatskoj i najveće natjecanje u ovomu dijelu Europe.

Više od 350 najboljih učenika iz više od 200 strukovnih škola natječe se u 42 strukovne discipline – od tradicionalnih struka, kao što su zidarstvo, stolarstvo, frizerstvo, slastičarstvo, pekarstvo i cvjećarstvo, pa do suvremenih disciplina poput administracije IT sustava, mehatronike, CNC i CAD-CAM tehnologija ili interdisciplinarne discipline poput robotike. Tijekom tri dana natjecanja očekuje se oko 10.000 posjetitelja iz RH i inozemstva te između ostalih i učenika iz više od 100 osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je i ove godine sudjelovao kao partner organizacija te u sklopu trodnevnog događanja za posjetitelje organizira informiranja i radionice za posjetitelje namijenjene učenicima završnih razreda osnovnih škola na temu „Kako odabrati zanimanje nakon osnovne škole?“. Informativne radionice održavaju savjetnici iz CISOK centara Zagreba i Bjelovara.

U dinamičnom okruženju WorldSkills Croatia 2024. posjetitelji imaju priliku ne samo svjedočiti vrhunskim vještinama i kreativnosti mladih stručnjaka, već iz prve ruke iskusiti vještine i tehnike ključne za različite struke. Kroz interaktivne aktivnosti, učenici osnovnih škola imaju priliku iskusiti vještine u različitim područjima i dobiti korisne informacije o strukovnim programima te razviti nove interese. Uz radionice profesionalne orijentacije, ovakvo iskustvo omogućuje im da otkriju i istraže neke nove, dosad nepoznate staze. Prisutne su inspirativne demonstracije, edukativne radionice i mnoge druge aktivnosti koje vam otvaraju vrata u svijet strukovnog obrazovanja.