Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

27. IZDANJE BIAMA I 30. IZDANJE ZAVARIVANJA NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU OD 9.4.2024. DO 12.04.2024. GODINE

15. travnja 2024.

|

Svi centri, Zagreb I, Zagreb II

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Zagreb i CISOK Zagreb sudjelovali su na 27. izdanju Biama i 30. izdanju Zavarivanja na Zagrebačkom velesajmu od 9.4.2024. do 12.04.2024 godine. Kao takvi, jedini su sajmovi u RH i održavaju se svake druge godine, gdje se susreću svi najvažniji dionici iz industrije kako iz RH tako i iz zemalja u okruženju. Ove godine bilo je prisutno 349 izlagača iz Hrvatske i 28 zemalja svijeta. Okupili su se važni dionici procesa edukacije, inovatorstva i gospodarstva.

Uz izlagački segment i stručna predavanja, ove godine naglasak je stavljen na promociju zanimanja iz tih industrija, i shodno tome organiziran je „Industrijski Inkubator“, koji je osim znanstvenih hrvatskih institucija okupio i sve važne dionike u procesu edukacije, inovatorstva i gospodarstva. Na Industrijskom inkubatoru prezentirale su se strukovne škole, tematski fakulteti te razvojne i strukovne agencije uz izložbene štandove, edukacije i predavanja s odličnim primjerima iz prakse.

Ovo je bila neposredna i direktna promocija zanimanja uz jasan prikaz „Moderne industrije“  - jer mnogi iz velike količine informacije ne mogu doći do relevantnih i za njih važnih informacija koje bi ih potaknule da uđu u to područje te započnu svoju karijeru u brojnim zanimanjima koja su vezana uz industriju.

Sajmove je pratio bogat stručni program u sklopu kojeg su aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje promovirale Mjere aktivne politike zapošljavanja 2024. s naglaskom na zelena - digitalna radna mjesta i zapošljavanje ranjivih skupina nezaposlenih osoba te programa vaučera za obrazovanje. Mjere su namijenjene poslodavcima, nezaposlenim osobama i tražiteljima zaposlenja. Usmjerene su na poticanje zapošljavanja te stjecanje prvog radnog iskustva kroz pripravništvo, obrazovanje putem vaučera za zaposlene i nezaposlene, usavršavanje zaposlenika i poticanje mobilnosti radne snage.

Kako je bilo, pogledajte u nastavku.