Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

9. Dan profesionalnog usmjeravanja

9. svibnja 2019.

|

Bjelovar, Svi centri

Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Bjelovar i Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri organizirali su 9. po redu Dan profesionalnog usmjeravanja. Nakon pozdravne riječi gđe Klare Čačija, rukovoditeljice Odjela za tržište rada HZZ-a, PU Bjelovar, prisutnima se obratila Bojana Hribljan, zamjenica župana. Manifestaciju je otvorila Nikolina Posavec, učenica završnog razreda Trgovačko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar.

Učenicima osmih razreda osnovnih škola Bjelovarsko-bilogorske županije predstavilo se jedanaest srednjih škola iz naše županije. Također su imali priliku susresti se s predstavnicima Učeničkog servisa Obrtničke škole Bjelovar, Pučkog otvorenog učilišta Bjelovar, Narodne knjižnice "Petar Preradović" Bjelovar, Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije te s predstavnicima Županijske komore Bjelovar, Hrvatske gospodarske komore.

Ovogodišnji Dan profesionalnog usmjeravanja posjetilo je oko 700 učenika osnovnih škola koji su imali priliku dodatno se informirati o sadržajima i nastavnom programu srednjih škola. Na izložbenim prostorima mogli su vidjeti demonstracije praktičnih radova srednjih škola te razgovarati s učenicima, nastavnicima i stručnim suradnicima srednjih škola. Sve je popraćeno promotivnim pisanim materijalima (letcima i brošurama). Učenicima koji nisu sigurni u odabir svog budućeg zvanja, pružena je mogućnost dobivanja informacija o obrazovnim programima, vodeći se podacima o deficitarnosti zanimanja na tržištu rada.

U sklopu Dana profesionalnog usmjeravanja održana je aktivnost "Kako je to biti srednjoškolac" gdje su srednjoškolci prezentirali zvanja i programe svojih škola. Tom aktivnošću učenicima osnovnih škola dana je mogućnost da saznaju njima interesantne informacije o nastavnim predmetima te dojmovima i zadovoljstvu srednjoškolaca vezano uz programe koje su upisali.