Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Rijeka sudjelovao na Danima karijera Sveučilišta u Rijeci

24. listopada 2023.

|

Rijeka, Svi centri

24. listopada 2023.

Drugi po redu Dani karijera Sveučilišta u Rijeci – UNIRI Career Days -  održali su se od 23. do 26. listopada 2023. godine u organizaciji Sveučilišta u Rijeci, uz podršku Alumni UNIRI mreže, Ureda za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra te Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

UNIRI Career Days organizirani su s ciljem jačanja kompetencija za upravljanje karijerom kod studenata, studentica i alumna svih sastavnica riječkog Sveučilišta, informiranja o potrebama na tržištu rada, povezivanja s poslodavcima te međusobnog umrežavanja.

Ovogodišnji Dani karijera riječkog sveučilišt okupili su više od 46 poslodavaca, ustanova i udruga civilnog društva.

CISOK Rijeka je zajedno s predstojnikom područne službe studentima Sveučilišta održao prezentaciju o uslugama koje HZZ pruža osobama koje se po prvi puta uključuju na tržište rada.

Prezentacija je obuhvatila informacije o postupku prve prijave u evidenciju HZZ-a, individualnom savjetovanju i prikupljanju svih bitnih podataka o novoprijavljenoj nezaposlenoj osobi u cilju izrade što preciznijeg profesionalnog plana kako bi Zavod svojem novom korisniku mogao pružiti što kvalitetniju uslugu posredovanja pri zapošljavanju.

Studentima su također predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja koje služe kao potpora kod prvog zapošljavanja – mjera pripravništva i pripravništva u javnom sektoru.

Prezentirano je i obrazovanje putem vaučera kao način stjecanja novih znanja i vještina po završetku školovanja.