Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Rijeka sudjelovao na Danu karijera Pomorskog fakulteta u Rijeci

13. travnja 2023.

|

Rijeka

Ovogodišnji jubilarni 10. Dan karijera Pomorskog fakulteta okupio je pedesetak tvrtki, strane i domaće pomorske kompanije i logističke tvrtke, udruge i institucije iz područja pomorstva, a događaj je posjetilo više od 400 studenata.

Dan karijera organiziran je kako bi studenti mogli saznati više o mogućnostima karijera u pomorskom sektoru i upoznati se s različitim institucijama koje nude prakse i poslove. Ovo je važan događaj za Pomorski fakultet u Rijeci, jer pruža studentima jedinstvenu priliku da se povežu s vodećim pomorskim institucijama i saznaju više o svojim budućim karijernim mogućnostima.

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područna služba Rijeka ima dugogodišnju suradnju s Pomorskim fakultetom Rijeka te je i ove godine bila jedan od sudionika Dana karijera.

Studentima je uz informiranje o mjerama aktivne politike zapošljavanja predstavljen i CISOK - Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri koji je 27. ožujka 2023. otvoren u Rijeci te u kojem korisnici mogu unaprijediti svoje osobne potencijale za razvoj cijeloživotne karijere.

Suradnjom i razmjenom podataka s Područnom službom Rijeka HZZ-a Pomorski fakultet dobija relevantnu informaciju o uspješnosti uključenja svojih studenata na tržište rada, osobito za one studijske programe koji nisu izravno povezani s ukrcajem na brodove. Studentima tih programa će usluge CISOK-a Rijeka biti od iznimne koristi.