Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Rijeka sudjelovao na Danu karijera Veleučilišta u Rijeci

16. svibnja 2023.

|

Rijeka, Svi centri

Veleučilište u Rijeci povodom 25. obljetnice svojeg osnutka organiziralo je niz događanja među kojima i Dan karijera koji se održao u utorak, 16. svibnja 2023. godine.

Dan karijera okupio je više od 20 tvrtki iz djelatnosti informatike, građevine, energetike, željezničkog i zračnog prometa te regionalne i lokalne razvojne agencije i Ministarstvo obrane RH.

HZZ Područna služba Rijeka se posjetiteljima predstavila putem izlagačkog štanda, a CISOK Rijeka je zajedno s predstojnikom područne službe studentima Veleučilišta održao prezentaciju o uslugama koje HZZ pruža osobama koje se po prvi puta uključuju na tržište rada.

Prezentacija je obuhvatila informacije o postupku prve prijave u evidenciju HZZ-a, individualnom savjetovanju i prikupljanju svih bitnih podataka o novoprijavljenoj nezaposlenoj osobi u cilju izrade što preciznijeg profesionalnog plana kako bi Zavod svojem novom korisniku mogao pružiti što kvalitetniju uslugu posredovanja pri zapošljavanju.

Studentima su također predstavljene mjere aktivne politike zapošljavanja koje služe kao potpora kod prvog zapošljavanja – mjera pripravništva, pripravništva u javnom sektoru te potpore za zapošljavanje. Prezentirano je i obrazovanje putem vaučera kao način stjecanja novih znanja i vještina po završetku školovanja.

Po održanoj prezentaciji, dekan Veleučilišta u Rijeci dr.sc.tech. Saša Hirnig i predstojnik Područne službe Rijeka Željko Marković potpisali su Sporazum o suradnji između Veleučilišta u Rijeci i HZZ Područne službe Rijeka i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri Rijeka kojim je definirana buduća suradnja na planu profesionalnog i karijernog usmjeravanja studenata Veleučilišta te prevenciji njihovog ulaska u NEET skupinu po završetku redovnog studija.