Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Varaždin organizirao predavanje za srednjoškolce Varaždinske i Međimurske županije pod nazivom „Mogućnosti studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu“

13. veljače 2023.

|

Varaždin

U srijedu, 8. veljače, u prostorijama CISOK Varaždin, održano je predavanje na temu „Mogućnosti studiranja u Hrvatskoj i inozemstvu“, koje je održala voditeljica obrazovnog savjetovanja s Instituta za razvoj obrazovanja. Predavanje je bilo prvenstveno namijenjeno učenicima  trećih i četvrtih razreda srednjih škola Varaždinske i Međimurske županije, ali i svima ostalima zainteresiranima za upis na studij u inozemstvu.

Na predavanju su učenici dobili informacije i savjete o mogućnostima studiranja, s naglaskom na mogućnostima studiranja u inozemstvu. Učenici su bili upoznati s nekim od najpopularnijih studentskih obrazovnih destinacija, poput SAD-a, Slovenije, Austrije, Nizozemske i Ujedinjene Kraljevine, kao i drugim temama povezanima sa studiranjem u inozemstvu.  Posebno korisne informacije za učenike bile su o tome kako istražiti i odabrati studijski program, kakvi su procesi prijave na studij te gdje i kako pronaći financijske potpore za studij.

Interes učenika za studiranjem u inozemstvu i dalje je znatan. S obzirom na mnoštvo pitanja tijekom predavanja, možemo zaključiti da im ovakva predavanja uvelike pomažu u donošenju, za njih, veoma važnih odluka o odabiru fakulteta i smjera koji će najbolje odgovarati njihovim interesima i mogućnostima.