Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

Informiranje učenika osmih razreda

22. svibnja 2024.

|

Svi centri, Varaždin

Stručne savjetnice CISOK-a su i ove školske godine provodile informiranja učenika završnih razreda osnovnih škola, s ciljem da im se ukaže što je sve potrebno uzeti u obzir prilikom odabira srednje škole te time omogućiti da donesu informirane karijerne odluke.

Učenici su bili informirani  o srednjim školama i programima koje te škole nude te drugim informacijama važnim za odlučivanje o tome koju školu odabrati. Poseban naglasak stavljen je na važnosti dobre samoprocjene (područja interesa, sposobnosti, osobina ličnosti, radnih vrijednosti, prioriteta i afiniteta), kako bi mogli pronaći zanimanje koje će ih motivirati da program koji će upisati uspješno završe te da se kasnije zaposle u području i poslu u kojem će moći ostvariti svoj puni potencijal. U tu svrhu su im predstavljeni i portali Put karijere i e-Usmjeravanje.

Informiranje je održano na trideset i pet osnovnih škola s područja Varaždinske županije, ukupno je provedeno četrdeset i četiri informiranja, kroz koja je bilo informirano ukupno 1245 učenika osmih razreda.

Kao nastavak dobre suradnje organizirana su i predavanja za roditelje osmaša, kojima je bio cilj ukazati na načine na koje oni mogu pomoći svojoj djeci prilikom donošenja odluke o izboru budućeg zanimanja. Održano je ukupno sedam predavanja za roditelje, a na tim predavanjima informirano je 218 roditelja.