Veličina fonta
Sivi ton
Kontrast
Disleksija

Novosti

CISOK Varaždin organizirao predavanje o mogućnosti studiranja u inozemstvu

11. prosinca 2019.

|

Svi centri, Varaždin

U utorak, 10. prosinca, u dvorani Fakulteta organizacije i informatike, održano je predavanje na temu „Mogućnosti studiranja u inozemstvu“, koje je održala koordinatorica obrazovnog savjetovanja u Institutu za razvoj obrazovanja. Predavanje je bilo prvenstveno namijenjeno učenicima  trećih i četvrtih razreda srednjih škola Varaždinske i Međimurske županije, ali i svima ostalima zainteresiranima za upis na studij u inozemstvu.

Na predavanju su učenici mogli dobiti informacije i savjete o mogućnostima studiranja u inozemstvu, s naglaskom na neke od najpopularnijih studentskih obrazovnih destinacija, poput SAD-a, Slovenije, Austrije, Nizozemske i Ujedinjene Kraljevine, kao i drugim temama povezanima sa studiranjem u inozemstvu.  Informacije o tome kako istražiti i odabrati studijski program, kakvi su procesi prijave na studij i gdje i kako pronaći financijske potpore za studij, učenicima su bile itekako korisne. 

S obzirom na velik odaziv učenika na predavanje te mnoštvo pitanja tijekom predavanja, možemo zaključiti da je interes učenika za studiranjem u inozemstvu znatan te da im predavanja ovog tipa uvelike pomažu u donošenju, za njih, veoma važnih odluka o odabiru fakulteta i smjera koji će najbolje odgovarati njihovim interesima i mogućnostima.

 width=
 width=
 width=

      

 width=